PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI
Periodontoloji ; dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen ; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran , bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan diş hekimliğinin anabilim dalıdır.
Periodontoloji bölümüde uygulanan tedaviler diştaşı temizliği ,periodontal küretaj ,flap uygulaması ,diş eti çekilmelerinin ve estetik diş eti problemlerinin cerrahi tedavisi ve dental implant uygulamalarıdır.
Üniversitemizde Periodontoloji alanındaki eğitim bilgi ve tecrübe düzeyi baz alınarak 5 yıllık lisans eğitimine yayılmıştır
1. Sınıfta dişeti hastalığında ana etken olan mikrobiyal dental plak tanımını öğretilmekte ve diş hekimliği öğrencileri dental plak kavramını ağızda görmektedirler.
2. sınıfta klinik öncesi uygulama olarak, diştaşı temizleme işlemini çalışma modellerinde yaptırılmaktadır.
3. sınıfta Periodontoloji eğitimi teorik olarak da başlamaktadır.Uygulamalı eğitim olarak ise klinik gözlem olarak periodontal tedavilerin uygulanması ve multidisipliner bir dişhekimliği anlayışı benimsetilmektedir.
4.ve 5. sınıfta teorik eğitim devam ederken stajlarda artık öğrenciler öğretim üyelerinin gözetiminde hasta bakmaya başlamaktadırlar.
Aynı zamanda lokal yada genel ameliyathanelerde yapılan cerrahi müdahelelere katılma,gözlemleme imkanları sayesinde lisans sonrası eğitim için güçlü altyapı oluşturma imkanları da mevcuttur.
Mezuniyet öncesi diş hekimliği eğitimi ulusal çekirdek eğitim programı (DUÇEP) baz alınarak hazırlanan 5 yıllık lisans programımızda üniversite olarak amacımız çağdaş, yeniliklere açık, akademik bilgiyi klinik uygulamaya dönüştürme yetisi kazanmış , ekip ruhunu benimsemiş dişhekimleri yetiştirmektir.